понеділок, 4 грудня 2017 р.

Завдання районного етапу олімпіади

11 клас

1.
Робочим тілом теплової машини є одноатомний ідеальний газ. Знайдіть ККД циклу, графік якого показано на рисунку:

10 балів
2.
Для розмітки території використовують радіомаяки, розміщені в спеціальних контейнерах, які скидають з літака. Літак летить горизонтально на висоті 500 м з постійним прискоренням 2 м/с2. Через рівні проміжки часу в 0,5 с викидається контейнер. Знайдіть відстань між місцями падіння 9 та 11 контейнерів, якщо перший контейнер був скинутий на швидкості літака 100 м/с. Опором повітря можна знехтувати.

10 балів


3.
Два конденсатори ємністю 2 мкФ і 3 мкФ включені в коло (мал..), яке містить джерело струму з електрорушійною силою 8,4 В. Визначте напругу на конденсаторах, якщо внутрішній опір джерела 0,4 Ом, а опори R1, R2, R3 відповідно дорівнюють 3 Ом, 1 Ом та 5 Ом.

10 балів

4.
На малюнку показано залежність швидкості точки від часу. На яку максимальну відстань від початкового положення відхилялась точка за цей час?

10 балів
5.
Перед збиральною лінзою на відстані d= 8см від неї стоїть палаюча свічка. За лінзою на відстані l=14 см від неї знаходиться плоске дзеркало. На якій відстані від лінзи знаходиться зображення свічки, якщо фокусна відстань лінзи f = 6 см? Яким буде це зображення? Як зміниться результат, якщо відстань від лінзи до дзеркала збільшити в два рази?

10 балів

Провести мислений експеримент і описати послідовність дій та вимірювань при його проведенні. Пояснити як за допомогою отриманих з експерименту даних обчислити потрібну величину.
Визначити опір резистора
Прилади: Джерело струму (батарейка), амперметр, резистор з невідомим опором, резистор з відомим опором, з'єднувальні провідники, перемикач.

10 балів

Немає коментарів:

Дописати коментар